Играчки ментета заливат детските магазини

Детските магазини в България разполагат с голямо разнообразие от детски играчки.

Не всички играчки обаче са направени от качествени материали. Когато търсите магазин за детски играчки, за да закупите прекрасна играчка за Вашето дете, потърсете такъв, който предлага безопасни играчки, направени от материали, които не съдържат изключително опасни вещества, които ще навредят на здравето на детето Ви. Проблемът идва от това, че във всеки 3-ти магазин се продават играчки ментета.

Поинтересувайте се повече от детския магазин от който купувате играчка за бебето си – не всички детски играчки на пазара за детски играчки са безопасни за Вашето дете. Затова, ако не искате то да пострада от Вашия избор, купувайте внимателно.

Избирането на детски играчки трябва да се случва премерено. Лошият материал, от който са измайсторени някои детски играчки може да въздейства много лошо на здравето на Вашето дете. Децата постоянно поставят различни предмети в устата си. Те ще направят това с всяка играчка, която ако не е направена от качествени материали може да доведе до лоши последствия.

Бъдете внимателни когато избирате детска играчка за детето си. Отговорните лица за изтеглянето на некачествени играчки не могат да премахнат всички опасни играчки от детските магазини. Напоследък зачестяват случаите на астматични пристъпи и други заболявания, причинени от невинните детски играчки като кукли и колички. Ако не искате астмата на детето Ви да тежи на съвестта Ви потърсете играчка от екологично чисти материали – плат, хартия, дърво, метал.

Не забравяйте да четете надписите на кутията на играчката. Ако пазарувате от онлайн детски магазин, би било хубаво да зададете предварително въпроси на собственика на сайта. Производителите на избраната от Вас играчка трябва да имат позволение да продават играчките си в ЕС. Ако искате да купите пластмасова детска играчка, производителят й трябва да притежава нужните сертификати, които доказват нейната безопасност за детето Ви.