Богатият избор на народни носии

Изборът на народни носии в нашата страна е наистина богат.  А и няма как да бъде другояче, след като всяка една носия е характерна за даден район.
Знаете ли, че не са никак малко хората, които искат да се сдобият с народна носия от pensiluet.com? Но всички те смятат, че тази покупка ще им излезе прекалено скъпо и точно това е и причината, поради която не се решават на тази покупка.
Целта на днешната ни статия е да ви запознаем с най-лесния и евтин начин за пазаруване на народни носии. Не, не бива да си мислите, че става дума за това, че трябва сами да ги ушиете. Много по-лесно би било просто да ги поръчате от електронен магазин за народни носии. По този начин вие не само ще спестите доста средства, тъй като цените са много ниски, но и няма да ви се наложи да правите каквито и да било компромиси с месечния ви бюджет.
Добре е да имате предвид, че основните типове народни носии са четири.
Започваме със сукмената носия. При нея сукманът е основната част – цветът му в повечето случаи е черен, а платът, от който е ушит, е много дебел. Престилката на тази носия е пъстра.
народна носия от pensiluet.com
Продължаваме нататък със саяната народна носия. Ръкавите на ризата на тази носия са много широки и дължината им е до лакътя. Дължината на полата се среща в две разновидност – до коляното или пък до глезена.
Двупрестилчената носия също е сред най-разпространените модели. Двете престилки се поставят на различни места – отпред и отзад, което придава на носията доста женствен вид.
Ще завършим с еднопрестилчената народна носия, при която връзването на самата престилка е много специфично. Именно благодарение на нестандартното връзване, цялата носия се движи при ходене.