Expired: По какво се различават спалните комплекти за бебета от органичен памук

Когато в семейството се появи нов член, по-точно бебе, нормално е всички да са обзети от вълнение и желание да му подсигорят най-доброто откъм грижи и бебешки продукти.

Сред редицата приготовления особено важно е да обърнете внимание и на бебешките спални комплекти. Ако бебешките чаршафи са подбрани правилно, това ще гарантира спокойния сън на вашето отроче.
По какво обаче се различават спалните комплекти за бебета и какъв би бил най-подходящият за вашето дете? Това ще разберете тук, както и още каква е разликата между органичен и неорганичен памук, който често е заложен в основата на състава на бебешките спални комплекти.
Както навярно знаете, при грижата на новородените има някои специфики, но също така и неща, като усещане за топлина и студ, които отговарят с тези на възрастните. Подобна е ситуацията при спането. Със сигурност поне веднъж ви се е случвало да закупите спален комплект за вас, в който да не се чувствате добре, т.е да не е от „дишаща“ материя и да получите даден вид обрив или възпаление на кожата. Подобен проблем може да сполети и вашето дете, при това много по-лесно, тъй като кожата му е 5 пъти по-тънка от тази на възрастен човек.
Можете да го предпазите като се запознаете с основните разлики при бебешките спални комплекти от органичен и неорганичен продукт и впоследствие да изберете най-доброто за вашето бебе.
Повечето бебешки спални комплекти са изработени от неорганичен памук, който е отгледан по изкуствен път. По време на развитието си е престоявал в „мъртва“ почва, което е налагало третирането му с различни химикали, за да добие все пак завършен вид и да може да се използва в производствената индустрия. Бебешки чаршафи от подобен вид памук не са за предпочитане, тъй като могат да навредят на здравето на вашето дете.
От друга страна, можете да разгледате предимствата на бебешките спални комплекти от органичен памук в Zatebebebe.com. Той е отгледан по природосъобразен начин без излишни замърсители на околната среда и пестициди. Осигурява спокоен сън и притежава редица предимства като мекота на плата, пропускливост на въздуха (т.нар. дишаща материя) и още много други.