Основна дейност на магазин за месо

Каква е основата дейност на един магазин за месо?

Всеки магазин за месо развива основна дейност, която му позволява да се развие правилно в този бизнес. Ако тази основна дейност е непълна, а част от услугите не се предлагат, месарницата ще има по-малко шансове да оцелее сред останалите конкуренти на пазара. Затова тук ще ви представим какво включва основната дейност на магазините за месо, както и свързаните с нея услуги.

Какви дейности трябва да развива един магазин за месо?

На първо място месарницата трябва да подбира качествено българско телешко, свинско, шилешко и агнешко трупно месо и да го доставя за нуждите на клиентите и за собствени производствени нужди.

Необходимо е да се подбира и доставя готова разфасовка – както българска, така и вносна. Магазинът за месо трябва да може да приема заявки от клиенти, които да могат да поръчат доставката на зайци, пилета и други животни от местни производители. Това означава, че собственикът трябва да се свърже с такива дребни или едри производители, които имат налични животни за клане, за да може да осъществи доставката на поръчките в рамките на 24 часа.

Закупените животни трябва да бъдат разделени на малки разфасовки, за да се поддържа свежа продукцията и за да бъдат парчетата по-достъпни за клиентите. Все пак обаче магазинът трябва да разполага и с едрова разфасовка, която да е налична за клиентите. Нещо повече, при желание от страна на клиента, месарницата трябва да има възможност да продава разфасовка, която да отговаря на личните предпочитания на клиентите.

Собственик на магазина за месо, който изработва на място традиционни продукти от българската кухня, такива като кюфтета, наденици, кебапчета, суджуци, кайми, саздърма и др., определено има голямо предимство пред останалите конкуренти на пазара.

Необходимо е също да намери добре проверени и сигурни доставчици на селектирани деликатеси, като суджуци, луканки и др.

Какви услуги трябва да се предлагат на клиентите?

Основните услуги включват овкусяване на месото, безплатно мелене на месото, механично окрехотяване и др. При заявка, магазинът за месо трябва да предлага и мариноване на месото, както и консултации на клиентите как да подготвят закупеното месо по най-добрия начин за консумация. Някои магазини предлагат и изработване на ишлеме на наденици и кайми.

Всички тези идеи и опции ще ви помогнат да развиете успешно вашия магазин за месо.