Строително-инвестиционна фирма BLD

Опитната строителна фирма може да превърне стара къща в изискан и модерен дом

Много българи притежават някакъв имот извън града още от едно време, където понастоящем има стара къща или вила. Ако отворите обявите за имоти, ще намерите стотици предложения за продажбата на такъв имот на много изгодни цени. Възможно ли е, обаче, да повишите цената на такава стара къща преди да я продадете? Отговорът еднозначно е положителен. Ако използвате услугите на строителна фирма, ще вложите определена сума пари за реновирането на къщата, която обаче при продажбата на имота, ще ви се възвърне с печалба.

Какъв ремонт по реновирането на къща може да извърши една строителна фирма?

В реномирането на стара къща, опитната строителна фирма ще вземе под внимание следните елементи:

  • На първо място строителите ще проверят състоянието на покрива – има ли нужда от подмяна на покривната настилка, ламперията, хидроизолацията, гредите, керемидите и др.
  • Мазилката на фасадата на къщата – ако е изронена на места, следва да се измаже отново и обнови. Ако къщата няма външна изолация, трябва да се инвестира в поставянето на такава.
  • Смяна на старите дървени дограми с нова дограма.
  • Подовата настилка на такава къща задължително трябва да се замени с нова. Най-евтиният вариант е да сложите ламинат, но можете да предпочетете поставянето на дюшеме или паркет, което ще струва повече.
  • Необходим е и основен ремонт на банята – къртенето на старите плочки и поставянето на нови, заедно с нов санитарен възел, мивка и душ.
  • Състоянието на вътрешните стени и таваните също трябва да се вземе под внимание – майсторите строители могат да ви дадат съвет дали е необходима допълнителна шпакловка, подмазване и боядисване.
  • Цялостно ново оборудване на кухнята – като се започне от подмяна на стени, подова настилка и електро-уреди до смяна на кухненския плот, шкафовете и мивката.

След извършването на всички горе-посочени ремонтни дейности, имотът е готов за продажба на цена, далеч по-висока от обявената преди извършването на ремонта. Не са рядко случаите, когато такива реновирани имоти се продават на чужденци – пенсионери, които предпочитат да живеят в България на старини заради по-спокойния живот и по-ниските цени на стоките в сравнение с родните им страни. Така или иначе, ще направите дългосрочна инвестиция, която ще ви се отплати в бъдеще.