Грешките в дигиталния маркетинг

Грешките в дигиталния маркетинг се разделят на няколко основни категории

Грешките в дигиталния маркетинг се оказа, че както малки, така и големи компании в днешно време правят няколко основни грешки в дигиталния си маркетинг. Тези грешки пречат на цялостното развитие на бизнеса, откриването на заинтересувани бъдещи купувачи (клиенти), които биха желали да се възползват от нашите услуги/изделия, продажби в онлайн пространството и изграждането на доверие на клиентите.

В тази статия ще разгледаме кои точно смятаме, че са тези основни грешки, които не трябва да се допускат в никакъв случай.

Липса на основни цели

За да има успех дигиталният маркетинг, както всяко друго нещо, то трябва да има и цели. Някои примери за такива цели са: повече бъдещи последователи; повече затворени продажби; повече осведомесност за бранда; по-добро преживяване за потребителя, или трафик на уеб-страницата. Един ясен и документиран план на стратегията дава повече структурираност и представа за развитието на компанията в бъдеще. Това помага и на хората от екипа да следят техните роли в процеса.

Липсата на таргет група.

Когато създавате нов бизнес, то най-важното е да опознаете потребителите си, така че да знаете как да отговорите на техните интереси, предпочитания или проблеми. Спрямо тях трябва да нагодите и стратегията си за дигитален маркетинг. Но как ще го направите, ако не знаете кои са всъщност хората, които искате да достигнете?

Липсата на подходяща SEO стратегия.

Search Engine Optimisation в днешно време е една от най-ключовите моменти в дигиталната маркетинг стратегия. В зависимост от индустрията, в която се намира бизнесът ви, може да се окаже напълно наложително да излизате на първите позиции за да осигурите онлайн присъствието на бизнеса си.

 Ето и още няколко основни грешки

Повече съдържание от необходимото. Колкото и съдържание да бълвате в различни блогове, платформи и подобни, трябва да сте сигурни, че носите и някаква допълнителна стойност на потребителите.

Игнорирането на важни данни при изграждане на стратегия за дигитален маркетинг. Хубаво е различни метрики да се взимат предвид, когато се прави такъв план, например коментари на клиенти, данни за ангажираност на потребителя, вътрешни метрики от уеб-страници. Следенето на такъв тип информация спомага за по-добри кампании, ориентирани към по-добри резултати; оптимиции на бюджета; следене на резултати; повече продажби; по-добър поглед над потребители в реално време.

Неглижирането на социалните мрежиВ днешно време, хората прекарват толкова време в социалните мрежи, че би било грях бизнесите да не се възползват от това.С помощта на тези платформи, осведомеността на потребителите относно бранда може да скочи главоломно.

 Да не се използват предишни проучвания за дигитален маркетинг Колкото по-осведомени сте относно предишни подобни казуси, толкова по-добре може да ги използвате като инструменти, от които да се учите и изпълните по-оптимално стратегията си и съответно да генерирате повече продажби в дългосрочен план.

В сегашното дигитално време е недопустимо бизнесите да не инвестират в дигиталния си маркетинг. Избягването на горепосочените грешки, може да помогне в създаването на добри стратегии, които да доведат до по-добри резултати.