Естествен или синтетичен да е детският килим?

За любителите на естествените материали в асортимента – голям избор от вълнени и памучни детски килими със сладки детски дизайни. Естествен или синтетичен да е детският килим? Приятни на допир, топли, меки естествени килими не отстъпват по яркост на цветовете на синтетичните си колеги. Особено бихме искали да отбележим една колекция Lorena Canals, която е обичана от мнозина заради стила си, както и възможността за лесно почистване.

Естествен или синтетичен да е детският килим?

Синтетичните килими са подходящи за всички: косъмът им е по-мек от вълната, а цветовете са още по-ярки и живи. Детските килими често се изработват от акрил, един от най-модерните, висококачествени и скъпи материали. Това е достоен заместител на вълната, истински елит сред синтетиката. Популярни са и продуктите от полипропилен, полиестер и най-деликатния микрофибър.

Започвайки да избираме килим за детска стая, в процеса на планиране на покупка, ние, като не сме експерти по този въпрос, можем и най-вероятно сме изправени пред много въпроси, информация за които е доста трудно да се намери в обществеността домейн. А консултантите в магазините понякога ни отговарят едносрично и не съвсем ясно.

Какво да избера?

Детски мокетен килим или турски класически детски килим? Или може би някакъв друг?

Днес водещите световни производители използват много различни технологии и материали за изработването на модерни детски килими. Между другото, на английски „carpet“ ще звучи като RUG („парцал“). Една доста добре позната и широко разпространена дума CARPET („килим“) се превежда като „килим“. За да можете да се ориентирате в множеството от нюанси на детски килими, както и компетентно да преминете към по-нататъшно изучаване на каталозите, е по-лесно първо да структурирате всички видове детски (и не само детски) килими според основните технологични и технически критерии, а именно: по метода на производство.

В момента в производството на детски килими са разпространени следните технологии: ръчно тъкани детски килими.

Такива килими са били ценени преди и са особено ценени сега. За производството на един среден килим (например 1,5 * 2 м), една тъкач може да прекара от няколко седмици до няколко месеца!