Изкуствени килими

Изкуствени килими

Създаденото с помощта на съвременни технологии може да бъде изключително удобно за производството на килими и пътеки. Това са тенцел и вискоза. Ако потребителите са запознати с вискозните продукти от повече от десетилетие, тогава tenkel, влакно, направено от евкалиптово дърво, все още не е много добре представено и напразно.

Изкуствени килими от Вискоза

Вискозните влакна имат прилика с лен, памук, вълна, невероятно точно възпроизвеждащи мекотата и блясъка, характерни за естествените материали. Производителите на килими използват чиста коприна, за да заменят скъпите копринени прежди и въвеждат евтини, трайни целулозни влакна във вълнените килими за подови настилки.

Тенсел

Нанотехнологията дава възможност да се трансформира гигантско евкалиптово дърво в тънко, нежно влакно с изключителна мекота и пореста растителна структура. Tencel се използва като пълнител за възглавници и одеяла, от него се правят конци за шиене на спално бельо, както и целулозни влакна за 100% екологични килими. Те не отстъпват на коприната по мекота, но имат прекрасен затоплящ ефект. Стая, украсена с килими Tencel, винаги е топла и уютна.

Изкуствени килими от Синтетични килими

Синтетиката в състава прави подови килими по-меки, по-надеждни, по-устойчиви на износване. В допълнение, синтетичните прежди могат да бъдат боядисани в най-невероятните цветове, което значително разширява възможностите за изпълнение на дизайнерски идеи.

Акрил

Синтетичният аналог на вълната, визуално и по свойства, практически не се различава от нея. Акрилната прежда е мека като вълнената, но е по-добра за боядисване, така че акрилните килими са ярки и привлекателни. Въпреки това, при активно ходене пелети могат да се появят на повърхността.

Полиамид

Полиамидите се използват активно в производството на килими и килими. Полиамидните килими са устойчиви на износване, издръжливи, безопасни за човешкото здраве, издържат на мокро и химическо чистене. Полиамидните нишки имат различна текстура, като се получават килими с къси и дълги купчини.

Искате ли да знаете как да изберете килим за вашия под по състав? Въз основа на бюджета, целите, характеристиките на продукта.