И така какво представляват суперхраните

И така, какво представляват суперхраните?

Да изброим и опишем някои от тях. И така, какво представляват суперхраните?

Ванилия

Органична ванилия, от сорта бурбон. Шушулките ванилия са плодовете на пълзящо растение от семейство орхидеи, събрани и изсушени по определен начин. Този процес е дълъг и трудоемък, затова цената на ваниловите зърна е доста висока, но ароматът и полезните свойства са несравними с изкуствените заместители.

Студено пресовано какаово масло

Нерафинирано какаово масло, произведено от зърна Arriba чрез студено пресоване. Много полезен биопродукт, използван в кулинарията за приготвяне на шоколад, както и в козметологията и медицината. Може да се използва при производството на ръчно изработен сапун.

Сурово кашу

Кашуто са едни от най-вкусните ядки, а в същото време това е истинска суперхрана. Това е продукт с висока хранителна стойност, съдържащ голямо количество протеини и въглехидрати.

Сурови какаови зърна, живо какао

Суровото диворастящо какао от тропическите диви гори на басейна на Амазонка в Перу и Еквадор има най-ценните полезни, хранителни и здравословни свойства. Живото какао се препоръчва за профилактика на много сериозни и медицински нелечими заболявания. Живото какао е естествена храна за всички възрасти, при всяко здравословно състояние.

Гуарана

Полезните свойства на гуараната се дължат на съдържанието на кофеин в нея. Затова гуараната като една супер храна се използва като тоник и стимулант при главоболие, мигрена и други заболявания. Танинът, съдържащ се в гуарана, има положителен ефект при стомашно-чревни разстройства. Гуарана нормализира метаболизма на мазнините в тялото, повишава работоспособността на тялото, а също така стимулира функциите на нервната система.

Пшенична трева – зелен пшеничен зародиш

Несъмнено използването на цялото растение има много положителен ефект върху организма. Яденето на няколко стръка пшенична трева всеки ден е полезно и освен това много реално за жител на мегаполис. Свойствата на живо растение, което е във фаза на максимална активност, задават програмата за подмладяване на тялото. Освен това хлорофилът, присъстващ в жива форма в житната трева, дава на тялото ни истинско удоволствие.