Как да създадем мобилно приложение?

Как да създадем мобилно приложение? Ако планирате да създадете мобилно приложение, можете основно да избирате от три различни опции:

  • Изградете вътрешен екип за разработка,
  • Наемете специализирана агенция за разработка на софтуер,
  • Разчитайте на експертизата на фрийлансърите.

Ето кратък преглед на всяка от опциите със съответните плюсове и минуси, за да ви помогнем да вземете най-доброто решение за вашия проект за разработка мобилно приложение.

Как да създадем мобилно приложение?

Изграждане на вътрешен екип за разработка на мобилно проложение. Изборът да създадете свой собствен екип за мобилни приложения ви дава пълен контрол върху вашия проект. Можете да направите външния вид, усещането и функциите на приложението точно както искате, независимо дали е за Apple App Store, Google Play Store или Windows Mobile. Този маршрут обаче изисква много пари за неща като плащане на разработчици, закупуване на софтуер и получаване на правилното оборудване. Разходите могат да бъдат много високи, особено ако сте на място, където наемането на технически експерти е скъпо.

Наемане на фрийлансърите

Наемането на фрийлансъри е по-евтин начин за създаване на мобилни приложения. Този избор може да улесни изграждането на приложението и може да подобри колко добре и бързо комуникирате и вършите нещата. Въпреки това, трудната част е намирането на фрийлансър, който е надежден и добър във всичко, от което се нуждаете, като например разработка на бекенд и фронтенд. Докато фрийлансърите могат да ви спестят пари, те също така представляват риск за успеха на вашия проект, особено ако не отговарят идеално на това, от което се нуждаете.

Партньорство с агенция за разработка на софтуер

Работата с агенция за разработка на софтуер, която е специализирана в изграждането на мобилни приложения, може да ви даде големи предимства: подобрена производителност на приложенията и разнообразие от уеб технологии и услуги. Агенциите предлагат пълна гама от услуги. Като UX/UI дизайн (което прави приложението лесно и забавно за използване), разработване на продукти (изграждане на приложението), осигуряване на качеството (уверете се, че приложението работи добре) и управление на проекти (поддържане на проекта на приложението на път). Като използвате комбинираните умения и опит на една агенция, вие се възползвате от тяхната успешна история в създаването на мобилни приложения. Тази опция е особено добра, ако искате да създавате мобилно приложения за различни платформи. Или пък се нуждаете от специфични функции, като изпращане на насочени известия или свързване с приложения за социални медии.