Как работи лазерната епилация

Как работи лазерната епилация

Алгоритъмът на лазерния апарат е ефектът на лъч от определена вълна, насочен към определена област от кожата. Лазерните светкавици допринасят за унищожаването на космените фоликули и в резултат на това изтъняване и спиране на растежа на космите.

Как работи лазерната епилация? Магическият ефект обаче не се появява веднага, а след няколко сесии, тъй като при първата доза лазерът премахва само космите, които са в стадий на растеж, в противен случай космите ще започнат да растат отново след около месец и половина.

Курсът на процедурите, предписани от дермокосметолог, е насочен към последователна епилация. За разлика от процедурите за бръснене, кола маска и други процедури за депилация, лазерната процедура премахва нежеланите косми, като засяга кореновата система – космения фоликул.

През първата половина на 20 век процесът на електролиза на тялото отнемал почти 18 часа; днес с помощта на хардуерна процедура процесът на епилация е почти безболезнен и резултатът е дългосрочен.

За кого е подходяща тази процедура?

Тази процедура е универсална както за жени, така и за мъже от 18-годишна възраст. Но при желание може да се направи и по-рано със съгласието на родителите. След като сте взели решение за лазерна епилация, имайте предвид, че механизмът на лазерните устройства е предназначен за хора с определен фототип. Така че, лазерът не влияе на твърде светли и сиви коси, лишени от пигмент.

За собствениците на светла кожа и тъмна коса е подходяща елос-епилация (430-1200 nm), която е неефективна само за коса с недостатъчно съдържание на меланин – руса, червена и сива. Това Elos-оборудване действа върху космените фоликули с електрооптичната енергия на светлината, като ги загрява и унищожава отвътре.

Подобен ефект има и рубиновият лазер (694 nm), който е предназначен за светлокожи пациенти с тъмна коса. Също така е в състояние да премахне пигментацията и цветните татуировки. Днес рубиновите лазерни процедури се считат за остарели.

Александритният лазер (755 nm) не се използва за епилация на светли и червени косми. Природните свойства на александритния кристал се отличават с невероятни характеристики на пречупване на светлината, което го прави подходящ за хора със свръхчувствителност на кожата, както и за лечение на хиперпигментация и премахване на татуировки.

Дължината на вълната на диодния лазер (808 nm) е в областта на най-голямо усвояване от меланин, което го прави ефективен за всички видове кожа и коса, особено тези с ниско съдържание на меланин – светло и червено. Диоидният лазер е най-щадящото и безопасно устройство и освен това е в състояние да елиминира паяковите вени по тялото.

Но неодимовият лазер (1064 nm) се използва по-често за елиминиране на белези, генитални брадавици, брадавици и съдови мрежи по кожата, но по-рядко за премахване на космите поради болката от процедурата. За разлика от други устройства, той действа не върху меланина, а върху оксихемоглобин – космени клетки във фазата на растеж.

Подобна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Тя се намира на бул. Черни връх 99.