Как работи SEO?

Как работи SEO?

Как работи SEO? Търсачките като Google и Bing използват ботове за обхождане на страници в мрежата. Преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. Представете си индекса като за гигантска библиотека. Където библиотекар може да извади книга (или уеб страница), за да ви помогне да намерите точно това, което търсите в момента.

След това алгоритмите анализират страниците в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране. За да определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка. В нашата аналогия с библиотеката библиотекарят е прочел всяка отделна книга в библиотеката и може да ви каже коя точно ще има отговорите на вашите въпроси.

Нашите SEO фактори за успех могат да се считат за прокси за аспекти на потребителското изживяване.

По този начин ботовете за търсене изчисляват точно колко добре уебсайт или уеб страница могат да дадат на търсещия това, което търсят.

За разлика от платените реклами в мрежата за търсене, вие не можете да плащате на търсачките. За да получите по-високо класиране в органичното търсене, което означава, че SEO експертите трябва да положат работа. Тук влизаме.

Нашата периодична таблица на SEO факторите организира факторите в шест основни категории и тегла.

Всяка от които се основава на общото му значение за SEO. Например качеството на съдържанието и изследването на ключови думи са ключови фактори за оптимизиране на съдържанието. А възможността за обхождане и скоростта са важни фактори за архитектурата на сайта.

Наскоро актуализираната периодична таблица на SEO включва и списък с токсини, които отклоняват от най-добрите практики за SEO. Това са преки пътища или трикове, които може да са били достатъчни, за да гарантират високо класиране в онзи ден, когато методите на двигателите са били много по-малко сложни. И дори може да работят за кратко време – поне докато не ви хванат.

Имаме и чисто нова секция „Ниши“, която задълбочено се впуска във факторите за успех на SEO зад три ключови ниши: местно SEO, новини / издателство и електронна търговия SEO. Докато нашата цялостна периодична таблица за SEO ще ви помогне с най-добрите практики, познаването на нюансите на SEO за всяка от тези ниши може да ви помогне да постигнете успех в резултатите от търсенето за вашия малък бизнес, блог с рецепти и / или онлайн магазин.

Алгоритмите за търсене са проектирани да показват подходящи, авторитетни страници и да предоставят на потребителите ефективно преживяване при търсене. Оптимизирането на вашия сайт и съдържание с оглед на тези фактори може да помогне на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсенето.