Кои мускули се тренират с кростренажора

Кои мускули се тренират с кростренажора? Кростренажорът за тонизиране на мускулите на краката, бедрата, седалището и ръцете!

Кои мускули се тренират с кростренажора? Голямото предимство на крос тренажорът е, че позволява да се тренират както мускулите на горната част на тялото (бицепс, трицепс, корем, гръдни мускули), така и мускулите на долната част на тялото (крака, бедра и седалище). Другото предимство е, че е възможно и дори препоръчително да се насочите към различните мускулни групи на тялото, като варирате упражненията и начина, по който тренирате. Това помага да се насочите към по-слабите и по-слабо тренирани мускули.

Какви мускули работят при тренировка с кростренажори?

– Мускулите на долния крайник , седалищни мускули, подколенни сухожилия (точно под седалището), четириглави (или квадрицепси, отпред на бедрата) и прасци (отзад на бедрата). Когато въртите педалите назад, подколенните сухожилия и задните части са насочени, докато четворните работят повече, докато се движите напред. За да увеличите максимално ефекта от елиптичен обрат (въртене на педали назад) върху глутеусите и подколенните мускули, поставете задните си части малко назад, сякаш искате да седнете, като същевременно държите коленете си под ъгъл от 90 градуса, докато вървите.

– Мускулите на ръцете : бицепсите и трицепсите. Ще работите повече бицепсите си, когато дърпате дръжките, докато въртите педали, и ще насочите към трицепсите, когато активно натискате кормилото.

– Мускулите на гърба и гърдите : latissimus dorsi мускул (или lats, които образуват голяма V-образна форма на гърба) и гръдните кости (или гръдните мускули, гръдните мускули). Мускулите на гърба работят, когато дърпате дръжките, а гърдите се използват, когато натискате подвижното кормило. Можете също да се разхождате, без да държите дръжките, което ще подобри стойката и баланса на тялото ви.

– Когато „вървите“, не поставяйте цялата си тежест върху предната част на краката или пръстите на краката си. Не се колебайте да поставите тежестта си върху петите, за да тренирате по-голямата част от мускулите на тялото си.

Няколко тренировъчни съвета, за да се възползвате максимално от ползите от тренировката

– Ако целта ви е да тонизирате и укрепвате мускулите си, тогава увеличете съпротивлението на вашия кростренажор. Наистина, мускулите се нуждаят от съпротива, за да работят и да се развиват.

– Винаги дръжте гърба си изправен, когато тренирате и не гледайте краката си, докато въртите педали на кростренажора.

– Алтернативни упражнения и движения: въртене на педали напред, назад, отстраняване на ръцете, бутане или дърпане на дръжките, сядане назад, докато държите неподвижните дръжки в средата, крачка по-бързо, спринт, увеличаване на скоростта или нивата на съпротивление и т.н. работете с всички части на тялото си!

– Кростренажорът не е силова машина! Позволява ви да укрепите и тонизирате мускулите на краката, бедрата, седалището и ръцете, но не и да ги развиете, както бихте направили с тежести или на силова машина (освен ако не натискате съпротивлението до максимум и тренирате няколко часа на ден) .

– Ако целта ви е да отслабнете, важно е да тонизирате мускулите си, за да получите атлетично тяло.

Колко време отнема да се види ефекта от тренировката върху тялото? Резултатите не се случват за една нощ, а идват постепенно. Всичко зависи от интензивността на упражненията и продължителността на вашите тренировки, както и от честотата на тренировките ви. Отнема поне 1 до 2 месеца, за да видите първите резултати и ако искате да сравните тялото си преди и след, ще видите ефекта върху тялото си след 3 месеца, ако сте тренирали редовно. Във всеки случай трябва да упорствате!