Масло от риган

Масло от риган е естествена алтернатива на антибиотиците.

Да видим защо антибиотиците се нуждаят от алтернатива като масло от риган?

Първо, антибиотиците убиват бактериите. Но освен бактериите, които причиняват инфекции, те убиват и полезните бактерии – пробиотиците. Те от своя страна подпомагат храносмилането на храната, производството на витамини и защитата от инфекции.

Второ, антибиотиците правят лекарствата по-малко ефективни, като по този начин стимулират растежа на антибиотичната резистентност при инфекции.

За разлика от това, използването на масло от риган е „общо действие на спектъра“ за защита на Вашето здраве. Неговите активни съставки помагат в борбата с няколко вида вредни патогени, включително бактерии, дрожди и гъбички. Маслото от риган е евтин източник на естествени антибактериални агенти.

За контакт с нас:  Боталайф България ЕООД. гр. София, жк. Студентски град
ул. Акад. Йордан Трифонов 11. За поръчки телефон: 0888 813 511.

Маслото от риган е отлична помощ за храносмилане

Подуване на корема, киселинност, образуване на газове – познати ли са Ви тези симптоми? Най-вероятно храносмилателната Ви система няма достатъчно пробиотици. Тази диагноза е известна още като дисбиоза. Създава идеална среда за вредни бактерии като дрожди. Когато тези бактерии се размножават, те причиняват възпаление, което ви предразполага към други хронични храносмилателни проблеми. Един вид ефект на доминото точно в червата.

На свой ред карвакролът, съставна част маслото от риган, има антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства. Доказано е, че ефективно убива дрожди и други видове вредни бактерии в червата. Изследванията показват, че карвакролът може също така да убива хранителни патогени като E.coli и Salmonella. Поради това се използва като антимикробно средство в хранителната промишленост. Освен това маслото може да подобри симптомите на подуване на корема, като стимулира потока на жлъчката.

Премахване на брадавици

Брадавиците се причиняват от вирусно състояние, наречено HPV (човешки папиломен вирус). Тъй като маслото се бори ефективно с вирусите, изследванията показват, че то е отлично естествено средство за премахване на брадавици, когато се прилага локално.

За да се избегнат изгаряния на кожата, се препоръчва да се разрежда с масло носител като кокосово масло.