интериорни врати

Намирането на правилните вътрешни врати за вашия дом може да бъде дълга задача, ако не знаете какво търсите. Тъй като вашите интериорни врати могат да бъдат чудесно допълнение към вашия интериорен дизайн или да не успеят да допълнят останалата част от вашата схема, ако вземете грешно решение.

Помислете какъв е стила на вашия интериорен дизайн

Що се отнася до намирането на нови вътрешни врати за вашия дом. Първото нещо, което трябва да имате предвид, е стила на вашия интериорен дизайн. Това е съществен аспект, който трябва да имате предвид, тъй като искате вашите стаи да бъдат последователни в стил. Така че, трябва да сте сигурни, че интериорните врати, които купувате, добавят към вашия дизайн, без да го нарушават. Ако вашата стая се основава на една цветова схема, трябва да изберете врати, които съвпадат или се смесват с тези цветове. Може да помислите за закупуване на дъбови врати, ако вече имате елементи от дъб или дърво във вашия имот. Така че тук трябва да изберете дъбови цветове, които се допълват взаимно и се съчетават добре. Когато обмисляте вътрешни врати за вашия дом, всичко е свързано с координация, така че се уверете, че вратите ви отговарят на вашите текущи дизайнерски характеристики.

Избиране на подходящ стил на интериорни врати

Друг елемент, който трябва да бъде на първо място във вашия приоритетен списък, е избирането на подходящ стил на самата вратата. Първоначално трябва да помислите за врата, която да работи добре както със стила на вашия интериор, мебели, така и с други функции като подови настилки. Ако живеете в по-модерен имот, тук ще бъде по-подходящ съвременен стил на вратата като врати Mexicano или 5-панелни шейкър врати. Ако имате по-традиционен или вилен имот, стилове като викториански врати или врати на плевня ще бъдат по-подходящи. Някои стилове на вратите могат да стоят добре както в по-нови, така и в по-стари дизайн. Тези панелни врати, тъй като имат повече дълбочина и детайли, за да отговарят на модерния и на класическия външен вид.

Избор на аксесоари за вашата врата

Последната стъпка преди монтирането на новите ви вътрешни врати е изборът на хардуер за вашата врата. Що се отнася до аксесоарите за врати, има голямо разнообразие от възможности. Подобно на избора за вашия стил на вратата, вашият хардуер трябва да съответства на дизайна на вашата врата. Така че, ако имате модерна врата, трябва да изберете съвременен хардуер като лостове за врати, тъй като те са по-естетически приятни. В сравнение с по-традиционните дизайни на врати като викториански врати, копчетата на вратите ще бъдат по-добър вариант като класическа хардуерна функция на вратата.

За тези с врати в стил плевня или врати на вили, железарията е идеалното допълнение към вашите врати. С тези по-дебели врати вашите възможности са по-ограничени, но железарията е идеална, ако се опитвате да постигнете ефект на стил на вила във вашия имот. Тук също ще трябва да помислите за панти и брави и болтове. Пантите и ключалките трябва да следват същия дизайн като дръжките на вратите ви, така че да поддържате последователен стил. Така че, ако сте избрали хромирани дръжки на вратите, трябва да завършите вратата си с хромирани панти, за да запазите потока на вашите врати.

Инсталиране на вашите вътрешни врати

Вече сте взели всички трудни решения и вашата врата е готова за инсталиране във вашия имот. Инсталирането на вашата врата е задача, която можете да направите сами, ако се справяте с предизвикателство „направи си сам“. Но знаем, че някои от вас разполагат с по-малко време, така че имате възможност да резервирате експерт. Той ще подбере вашите врати вместо вас.

Ако искате сами да монтирате вратата. Първо ще трябва да оразмерите вратата си спрямо рамката, за да можете да маркирате вратата, за да се подреже до правилния размер. След като изрежете излишното дърво и шлайфате вратата си, трябва да се уверите, че вратата не се залепва, за да можете да я отворите и затворите. След като изпълните тези стъпки, просто ще трябва да маркирате позициите на пантите на вратата си. След като сте маркирали позициите на пантите, започнете с добавяне на един винт на панта. За да фиксирате пантите си към вратата и рамката на вратата. Сега трябва да проверите дали вратата се отваря и затваря плавно, преди да прикрепите останалите винтове към пантите си. Тогава вашите нови врати ще бъдат готови да бъдат напълно оценени във вашия имот!

Намирането на подходящите вътрешни врати за вашия дом може да има отличен ефект върху вашия интериорен дизайн, така че следвайте това ръководство, когато търсите нови интериорни врати.