Облицоване на външни стълби с камък

Облицоване на външни стълби с камък

ВЪНШНИ КАМЕННИ СТЪПАЛКИ

Когато облицоваме външните си стълби с камък трябва да внимаваме да са устойчиви на студ и задължително да не са хлъзгави. Това би било много опасно.

Каменните стълби на открито, облицовани с камък трябва да издържат на голямо натоварване, така че материалът трябва да бъде избран особено внимателно. Устойчиви на замръзване, лесни за поддръжка, стабилни – това са изискванията, на които външните стълби облицовани с камък трябва абсолютно да отговарят. Облицоване на външни стълби с камък. Стълбите от естествен камък, изработени от устойчиви на атмосферни влияния видове камъни като гранит, кристален мрамор или варовик, са здрави и лесни за поддръжка. Освен това те са привлекателно красиви и могат да бъдат адаптирани към всеки стил поради разнообразните си цветове и структури. Независимо дали е класически, модерен, семпъл или помпозен. Каменните външни стъпала са важни елементи в дизайна на дома и градината.

Правилният камък за външни стълби

Облицоване на външни стълби с камък. Варовикът силно се препоръчва за външни каменни стълби. Неговата грапава повърхност против хлъзгане го прави устойчив на пързаляне. А наситеността на цвета го прави нечувствителен към мръсотия. За каменни стълби отвън обикновено се използват плочи с дебелина от 3,8 сантиметра до 5,7 сантиметра. Това придава на стълбищните стъпала от естествен камък здравина, издръжливост и устойчивост. Каменните стъпала могат да издържат на всякакъв брой посетители – в обществени зони, например – най-студените зими и най-силните дъждове, и ще го направят в продължение на десетилетия.

КАМЕННИ СТЪЛБИ ВЪТРЕ – ИСТИНСКИ ПРИВЛИЧАЩИ ОЧИТЕ

Облицованите стълби с камък на закрито са необходима връзка между различните жилищни нива и могат да привличат вниманието. Защото стълбите от естествен камък не само отговарят на всички практически изисквания като здравина, издръжливост, безопасност и лесна поддръжка. Стълбите от камък също впечатляват с естествената си красота и ексклузивността на материала. Почти всички естествени и изкуствени камъни са подходящи за вътрешни каменни стълби. Какъв камък ще изберете в крайна сметка зависи от вашия собствен вкус и предпочитан стил на живот.

В шоурумите се предлага камък за всяко всички желания за облицовка на стълби с камък. Стълбищните стъпала в голямо разнообразие от цветове и шарки придават на каменните стълби безпогрешната им изключителност. Независимо дали е светъл варовик, тъмен шисти, благороден гранит, дали е романтично, пуристично бяло или в елегантни нюанси на сивото, стълбището от естествен камък се адаптира идеално към всеки стил на обзавеждане и всяка атмосфера.