Полезни съвети при избора на бебешка количка

Полезни съвети при избора на бебешка количка

Полезни съвети при избора на бебешка количка. Бебешката количка е една от най-важните необходимост за всяко новородено, а също и за неговите родители. Количката прави разходките по-лесни и по-приятни за мъника. Също е от изключителна полза и за майката и останалите хора, които полагат грижи за детето.

Ако ставате родители за първи път и досега не сте се сблъсквали с предизвикателството да изберете детска количка, вероятно това ще ви се стори трудоемка задача. Днес онлайн и в магазините за детски стоки се предлага огромен асортимент от детски колички, които имат различни допълнителни функции, а също така се предлагат и в широк ценови диапазон.

Ние знаем, че за вас като родители най-големият приоритет е да осигурите комфорт и здравословно развитие на вашата рожба. За да ви помогнем да подберете и откриете подходящата детска количка, в тази статия обобщаваме някои важни съвети, които да вземете предвид, когато дойде време да направите тази вълнуваща и отговорна покупка.

Как да изберете подходящата детска количка?

Има няколко важни съображения, които задължително трябва да вземете под внимание, когато купувате детска количка. В това число се включват функциите и спецификациите, от които се нуждаете, изискванията за безопасност и бюджета, в който трябва да се вместите. Важно е да вземете предвид комфорта и безопасността на вашето бебе, но не пренебрегвайте и вашите собствени изисквания и нужди, тъй като вие ще сте хората, които ежедневно полагате грижи за детето. Нужно е да откриете баланс.

 Не забравяйте също, че това, което може да работи за едно семейство, може да не работи за вас. Не се втурвайте да купувате същата количка, каквато има вашата близка или друго приятелско семейство. Вместо това помислете за вашите нужди, вашия дом и превозно средство и кои неща ще направят живота ви по -лесен, когато сте навън с вашето новородено бебе.

Задайте си следните въпроси и след това запишете изискванията, които са от съществено значение за вас. Можете да използвате този списък, когато търсите подходящата количка.

Той ще ви помогне да откриете моделът, който в най-голяма степен отговаря на вашите нужди и изисквания:

  • На каква възраст е бебето? – новородените бебета имат нужда от количка, която им позволява да легнат в удобна позиция. До около 6-месечна възраст децата не могат все още да стоят самостоятелно. За по-големи деца е добре количката да може да се модифицира в различни позиции, за да им осигури нужния комфорт.
  • Колко дълго планирате да използвате количката? – ако не планирате да подменяте количката докато детето расте, добра идея е да заложите на модел, който  направен така, че да може да се използва както за новородени, така и за вече порастващи малчугани. Това ще ви спести значителни разходи.
  • Къде ще използвате детската количка? – В съвременната градска среда, вероятно ще ви се наложи да преминавате по различни настилки, да пренасяте количката по стълбите, в асансьори и т.н. Затова трябва да заложите на маневреност, лекота и издръжливи гуми. Всички тези аспекти са много важни за комфорта на родителя. Още един добър съвет е да потърсите количка, която е лека и може да се сгъва бързо и удобно, за да я качите до дома си или да я пъхнете в багажника на колата, когато предстои семейна ваканция, например.

Това са някои от важните аспекти, които не бива да пропускате. Разбира се визията и цветовете също са важни, но те по-скоро са въпрос на личен избор и предпочитания. Ако търсите качествени детски колички, съветваме ви да разгледате предложенията на ebaby.bg: https://ebaby.bg/bebeshki-kolichki-139. В техният онлайн магазин ще откриете и още важни необходимости за вашето дете, като разнообразни модели шишета за хранене: https://ebaby.bg/shisheta-za-khranene-29, детски играчки, мебели за детска стая и др.