Причини да дадете колата си за скрап

Причини да дадете колата си за скрап. Ползите от услугите за скрап са големи. Можете да направите допълнителни пари, докато помагате на околната среда. Благодарение на разпоредбите на ЕС почти всяка част от превозното средство може да бъде използвана повторно и рециклирана, а материалите от бракуваните автомобили продължават да съществуват в ежедневни продукти като кухненски прибори и дизайнерски бижута.

Причини да дадете колата си за скрап

Разбираме обаче, че решението да се отървете от колата си може да бъде предизвикателство. За да ви помогнем, сме събрали пет причини, поради които бракуването на колите за скрап е добра идея.

Ползи за околната среда

Знаете ли, че бракуването на автомобили може да е от полза за околната среда?

Строгите екологични разпоредби гарантират, че законните услуги за бракуване на автомобили използват повторно всяка част от превозното средство. Автомобилите се разглобяват, уплътняват и след това се превръщат в скрап. Всичко от батерии и радиатори до гуми и огледала може да бъде рециклирано. Този процес предпазва автомобилните части от изхвърляне и им позволява да продължат да живеят в друго тяло или да създават изцяло нови продукти.

Рециклирането на съществуващи метали намалява отрицателното въздействие върху околната среда от автомобилното производство. Производството на стомана за нови автомобили изгаря големи количества въглища. Този процес отделя парникови газове, които причиняват замърсяване. Рециклирането на автомобили намалява търсенето на добив на нови метали и други минерални ресурси.

Регламентите също така намалиха токсичността на бракуването на автомобили. Центровете за скрап на автомобили са задължени да изхвърлят безопасно и рециклират опасни материали като живак. Те трябва да притежават правилното оборудване за работа с токсични материали и да разполагат с подходяща инфраструктура, за да предотвратят изтичането на токсични материали.

Парични ползи от колите за скрап

Наред с ползите за околната среда, финансовите ползи от бракуването на автомобили са друг стимул. Въпреки че първоначалната сума, която сте инвестирали в колата, може да бъде загубена, вие по същество ще получите пари в замяна на парче „боклук“. Редица фактори влияят на сумата, която можете да получите за вашия автомобил, но ако е добра марка и модел, несъмнено ще получите повече.

Не се използва

Притежаването на кола е безсмислено, ако не я използвате. Има много причини, поради които това може да е така. Може да сте преместили в нова къща и вече не се нуждаете от кола, за да стигнете до работа, или може би живеете в район с отлични транспортни връзки, така че колата не е необходима. Независимо от обстоятелствата, ако колата ви не е използвана и не може да бъде продадена, изберете да я бракувате за скрап и спечелете допълнителни пари.

Опасно за шофиране

Понякога колите стават твърде опасни за шофиране. Ако случаят е такъв, намалете потенциалните рискове от нараняване на себе си или други участници в движението.

Вашето превозно средство е „тотал щета“

Може би е малко вероятно да знаете какво да правите, когато превозното ви средство бъде „тотал щета“. Понякога можете да го поправите, но ако превозното средство е твърде повредено или цената на ремонта е твърде висока, рециклирането на вашия автомобил е чудесен вариант.

Въпреки че вашата застрахователна компания може да ви предложи разумна цена, вие не сте задължени да приемете нейното предложение, ако е незадоволително. Вместо това се свържете с център за скрап. Повечето ще ви предложат разумна цена за вашия автомобил, независимо от състоянието му.