Златни инвестиционни монети

Златни инвестиционни монети

Златни инвестиционни монети се нареждат сред активите, които се радват на висок интерес от колекционери, професионални инвеститори и дори хора, които  търсят начини да съхранят своите спестявания от повишаващото се равнище на инфлация. Не на последно място, златните монети се превърнаха и в чудесен подарък за важни събития, като раждане на дете, сватба, нови бизнес успехи и т.н.

В случай, че по някоя от горните причини вие също се интересувате от закупуването на златни монети, но нямате предишен опит, то е добре предварително да се запознаете с някои важни детайли. За да ви помогнем по-лесно да направите този избор, в тази статия обобщаваме на какво да обърнете внимание, когато купувате златни инвестиционни монети.

Как да изберете монети?

Инвестиционните монети осигуряват много голяма гъвкавост, тъй като повечето популярни в световен мащаб монети се предлагат в серии с различни размери. По този начин може да изберете дали например да закупите златна монета с размер ¼ унция, или пък 1 унция. Цената, разбира се, варира в зависимост от размера на монетата.

Когато избирате монети, също така трябва да знаете, че съществуват исторически монети и съвременни монети. Както името им подсказва, първият вид са били използвани като разплащателно средство в даден исторически период. Другите са съвременни монети, които са създадени специално с инвестиционна цел.

Инвестиционните монети

Специалистите препоръчват, ако тепърва започвате да изграждате своето златно портфолио/колекция, да заложите на монети, които са добре познати по целия свят и които се радват на високо търсене. Причината за това е, че лесно и удобно ще може да ги продадете, когато решите, че е дошло време. Освен това, те поддържат стабилна цена, а в извънредни икономически условия е много вероятно стойността им дори да се покачва. Тъй като повече хора търсят да закупят злато, с цел да се предпазят от инфлацията.

В списъка с популярни инвестиционни монети се нареждат Австралийското кенгуру, Виенската филхармония, Австралийски Лунар годината на тигъра 2022 (Вижте тази изящна монета тук: https://limar24.bg/product/1-uncia-zlaten-avstraliiski-lunar-godinata-na-tigura-2022/), Британски суверен, Канадски кленов лист и др.

От къде да ги закупите?

Изборът на търговец, от който да ги закупите, е не по-малко важен. Не липсва възможност да бъдете подведени от търговци със съмнителна репутация, които предлагат златни продукти на по-ниска стойност от пазарната. А накрая да се окаже, че сте били измамени с неавтентични златни монети.

По тази причина е важно да проучите пазара и да откриете доверен търговец. Който да предлага златни можете, които са оригинални по произход и с доказано качество. Това ще ви осигури спокойствие, че те ще съхраняват стойност и може да ги продадете безпроблемно, когато пожелаете.

Открийте най-популярните златни кюлчета и монети в limar24.bg и поръчайте лесно онлайн. Всяка пратка е застрахована и може да получите вашите монети в удобен за вас офис на куриер.

Как да ги съхранявате правилно?

Правилното съхранение е важно, за да запазите целостта и качеството на монетите и да може да ги размените срещу пари, когато пожелаете. За целта е препоръчително да ги съхранявате на безопасно и сухо място. Най-добре е да ги съхранявате в капсулата, в която са опаковани, за да ги защитите максимално от външните влияния.