Изграждане на линк билдинг връзки

1. Изграждане на линк билдинг връзки

Изграждане на линк билдинг връзки. Може да имате идеи за това как да започнете да печелите връзки за уебсайта си, но преди да се захванете със собственото си начинание за изграждане на връзки, важно е да съставите стратегия. Без въведена стратегия ще бъде лесно да се изгубите и трудно да разберете кога сте постигнали (или пропуснали) целите си.

Помислете колко време сте в състояние да отделите за усилия за изграждане на връзки всеки месец, тъй като това може да повлияе на техниките, върху които се фокусирате. Вашата стратегия също ще зависи от това как изглежда текущата ситуация със съдържанието. В много случаи е разумно да се съсредоточите върху създаването на съдържание, преди да започнете кампания за изграждане на връзки.

2. Уверете се, че имате правилните инструменти

Освен това се уверете, че имате необходимите инструменти, преди да започнете. Някои от най-полезните инструменти за анализ на конкуренти и потенциални възможности за квалифициране са Moz, Ahrefs, Majestic и SEMrush. Също така силно препоръчваме да използвате инструмент за популяризиране като BuzzStream, за да организирате вашите имейли и да запазвате шаблони.

3. Наблюдавайте степента на успех

Измерете успеха си, като следите броя на сайтовете, до които сте се свързали, броя на отговорите, които сте получили, и всякакви важни показатели (като авторитет на домейн или доверен поток) от сайтове, където сте спечелили връзка. Като наблюдавате степента на успех, ще имате по-добра представа кои тактики са и кои не работят за Вас.

4. Бъдете търпеливи

Най-важното, бъдете търпеливи. Изграждането на връзки може да бъде досаден процес и може да отнеме известно време, за да започнете да печелите висококачествени препратки, особено когато започвате. Дори ако имате невероятно съдържание и най-добрите инструменти на ваше разположение, ще има дни, в които няма да получите нито един отговор от който и да е от вашите имейли. Не се обезсърчавайте. Продължавайте да натискате напред и не се страхувайте да промените тактиката си, ако е необходимо. Като се придържате към усилията си, ще бъде още по-възнаграждаващо, когато тези връзки започнат да идват.

Със солидно разбиране за това какво прави възможността за качествено свързване и разнообразие от техники, можете да експериментирате, за да намерите кое работи най-добре за вашия бизнес и да започнете да се възползвате от многобройните предимства, свързани с разработването на връзки.