6 често срещани причини за стигане до ВиК аварии

6 често срещани причини за стигане до ВиК аварии. Разбирането на причините за някои често срещани проблеми с ВиК мрежата може да помогне на жителите на населено място бързо да намерят решение.

6 често срещани причини за стигане до ВиК аварии

Ето списък с някои често срещани причини за повреда на канализационната линия, за които трябва да сте наясно.

1. Корени на дървета

За съжаление не можем наистина да контролираме начина, по който дърветата и храстите растат. Докато корените им растат, те могат да изтласкат подземните тръби извън подравняването. В по-старите домове корените на дърветата могат да повредят тръбите в точките на свързване. Когато те са повредени, тръбата може да се спука, което да доведе до нежелани щети на имуществото.

Ако корените на дърветата причиняват щети на вашите подземни тръби, това може да изисква услуги за ремонт или подмяна. Благодарение на иновативната безизкопна технология, водопроводчиците могат да наблюдават и поправят щетите, без да копаят в земята. Това може да поправи проблема, без да рискува повече щети на имота.

2. Тръбна корозия

Докато водата се движи през канализационните тръбопроводи, материалите могат да станат жертва на тежка корозия. Когато металът се окислява, той бавно става по-слаб. Без подходяща намеса тръбата може да се спука, оставяйки голяма бъркотия, за която да се погрижите.

3. Блокажи

Може би най-често срещаният проблем с ВиК линията, който идва на ум, е запушена тръба. Тръбите във вашия дом, ресторант или офис пространство често могат да се запушат в резултат на натрупване на коса, храна или мазнини. Същото важи и за канализационните линии. Тези видове запушвания на ВиК мрежата може да се появят по-рядко в сравнение с по-малките тръби, но това не е нечувано.

4. Възраст на тръбите

Реалността е, че тръбите не траят вечно. С течение на времето материалът може да се повреди в резултат на неправилна поддръжка или дългосрочно износване. Дори и най-издръжливите тръби не са непобедими и могат бавно да се развалят. Ако вашата канализационна тръба е стара, това може да бъде източник на нежелана ВиК авария.

5. Смазка

Най-добре е да избягвате поставянето на мазнина в кухненската мивка. Докато греста се охлажда, тя се образува в плътно твърдо вещество, което често запушва тръбите. Когато греста се постави в канализацията в течно състояние, тръбите в дома ви може да са наред за известно време, но по-нататък в тръбите този материал може да започне да се втвърдява. Тъй като се натрупва по стените на канализационната линия, може да доведе до сериозно запушване, което изисква експертни услуги за отстраняване на ВиК аварията.

6. Машини

Строителните работници трябва да имат предвид къде са разположени тръбите под земята. Въпреки това се случват инциденти. Строителен екип, използващ тежки машини, може да се сблъска с канализационна линия, което да доведе до счупени връзки или течове в канализационната система. Това може да повреди околния имот или да причини друга сериозна ВиК авария.