Защо да имаме застраховки?

Защо да имаме застраховки? Застраховките датират от древността. Хората са осъзнали ценността им и във времето застраховането се развива и разширява.

Драскотината на нова кола е неприятност. Но не е толкова неприятно, ако имате каско застраховка, която ще покрие разходите по отстраняването му.

Защо да имаме застраховки?

Да се случи да се разболеете от грип при пътуване съвсем не е изключено. Но не е толкова зле, ако имате застраховка за пътуване, благодарение на която лечението ви ще бъде безплатно.

Съседите наводнени – не е невъзможно и това. Но не е толкова страховито и това, ако застрахователната компания поеме за ремонт на апартамент.

Какво да търсите при избора на застрахователна компания

На първо място – Разрешително

Фирмата трябва да има лиценз за определен вид застраховка. Проверете дали има лиценз за точно този тип, който ви трябва. Това може да стане на уебсайта на Банката на Русия. Изтеглете таблицата „Субекти на застрахователния бизнес“, намерете там правилната компания и проверете. Можете също да проверите наличността на лиценз онлайн, като използвате

Цени

Застрахователните тарифи трябва да отговарят на изискванията, установени от Банката на Русия. Много ниските ставки могат да са признак за измама. Приблизителната цена на полицата може да се изчисли онлайн на уебсайта на застрахователната компания. Изчислете разходите на уебсайтовете на различни компании, проверете числата. Моля, обърнете внимание: колкото повече рискове са предвидени в договора, толкова по-висока е цената на застраховката.

Репутация

Съсредоточете се върху известни компании с добра репутация и име, които работят на пазара от дълго време. За целта се допитайте до приятели, прочетете отзиви в интернет.

Условия

Прочетете внимателно условията на застраховката. Изисквайте пълната версия на договора, тъй като далеч не всичко е написано във формуляра на полицата. Обърнете специално внимание на параграфа, в който са изброени признаците на застрахователно събитие. Разберете какво не покрива застраховката. Проверете с представител на компанията процедурата за обезщетение в различни ситуации, попитайте за времето.