Какво е SEO?

Какво е SEO (Search engine optimization)? Това означава оптимизация за търсачки, което е практиката за увеличаване на количеството и качеството на трафика към вашия уеб сайт чрез органични резултати от търсачката.

Какво е SEO? Какво влиза в SEO?

За да разберем истинското значение на SEO, нека разделим това определение и да разгледаме частите:

  • Качество на трафика. Можете да привлечете всички посетители по света, но ако те идват на вашия сайт, защото Google им казва, че сте ресурс за компютри на Apple, когато наистина сте фермер, продаващ ябълки, това не е качествен трафик. Вместо това искате да привлечете посетители, които искрено се интересуват от продуктите, които предлагате.
  • Количество трафик. Когато  имате правилните хора, които щракват върху страниците с резултати от търсачката (SERP), колкото повече трафик , толкова по-добре.
  • Органични резултати. Рекламите съставляват значителна част от много SERP. Органичният трафик е всеки трафик, за който не е нужно да плащате.

Как работи SEO

Може да мислите за търсачката като за уебсайт, който посещавате, за да въведете (или да кажете) въпрос в полето, а Google, Yahoo !, Bing или каквото и да е друга търсачка, която използвате, тя моментално отговаря с магически, дълъг списък с връзки към уеб страници, които може потенциално да отговорят  на въпроса ви и да представляват интерес за вас.

Вярно е. Но спирали ли сте някога да помислите какво стои зад онези вълшебни списъци с връзки?

Ето как работи: Google (или която и да е търсачка, която използвате) има робот, който излиза и събира информация за цялото съдържание, което могат да намерят в Интернет. Роботите връщат всички тези 1 и 0 обратно в търсачката, за да изградят индекс. След това този индекс се подава чрез алгоритъм, който се опитва да съчетае всички тези данни с вашата.

Еволюцията на SEO

Алгоритмите на търсачките се променят често и SEO тактиките се развиват в отговор на тези промени. Така че, ако някой ви предлага SEO съвети, който не ви звучи съвсем логично, проверете резултатите за конкретната тема.

Когато усвоите тънкостите на ежедневното SEO и вече сте готови за някои напреднали теми. Уверете се, че целият този трафик има възможно най-лесното конвертиране с оптимизация на процента на конверсия (CRO), след това преминете на микро ниво с местно SEO или вземете този сайт глобално с международно SEO.