Как да изберем боксови ръкавици

Как да изберем боксови ръкавици

Съвети

За боксьор любител, който прави първите си стъпки на ринга, задачата за избор на подходящо оборудване може да изглежда малко непосилна. Не се притеснявайте – ето нашето ръководство за избор на правилни боксови ръкавици.

Как да започнете

Има стотици марки, модели продукти с различни дизайни и параметри, със заимстващи качествени цени и изработени от различен материал (синтетична или естествена кожа). Боксови ръкавици от световната марката Венум можете да откриете в нашия онлайн магазин Лидерфитнес.нет. Преди около десетилетие френско-бразилска змия на Венум намери своя път към боксовите рингове и фитнес залите по целия свят. Изборът на правилния чифт боксови ръкавици без съмнение е една от най-важните стъпки, когато навлизате в света на бойните спортове. Те ще повлияят на комфорта на вашата тренировка, ще ви позволят да тренирате по-дълго и най-важното ще предпазят ръцете и ръцете ви от наранявания.

Правилният размер на боксовите ръкавици

Как да изберем боксови ръкавици. Най-важната стъпка е да изберете правилния размер на вашите ръкавици. Има размери или по-скоро теглото им е дадено в унции. Най-популярни са 10, 12, 14, 16 унции. Ръкавиците за с размер 10 често се предпочитат за тренировки върху подложките на боксова круша, докато размери 14,16 и 18 е по-вероятно да се използват по време на спаринг сесии. Tе ви позволяват да защитавате лицето си по-добре и да минимизирате опасността от нокаут.

В професионалните битки обаче нокаутът често е предпочитаният резултат и така ръкавиците с тегло 10 ще бъдат по-често срещани. Теглото на вашите ръкавици се определя от количеството подложка вътре в ръкавицата. Kолкото повече подплата, толкова по-тежки ще бъдат и толкова по-добре ще предпазват ръцете ви и лицето от наранявания. Повечето любители ще изберат по-големи размери поради предлагания комфорт и безопасност. Точният размер зависи от общото ви телесно тегло, както и от целта ви, т.е. за какво ще използвате ръкавиците. Няма ясно разграничение между мъжки и женски ръкавици, въпреки че повечето производители предлагат ръкавици в това, което смятат за по-момичен дизайн.

Важно е ръкавиците да държат здраво за ръцете ви. Най-добре е да ги пробвате с превръзките, които ръцете ви увиват вече върху юмруците ви. Правилно монтираното оборудване трябва да е достатъчно стегнато, за да докосва обвивките на ръцете ви, но не толкова стегнато, че да ограничава способността ви да свивате юмруци.

Синтетична или естествена кожа

Най-често използваният материал за направата на боксови ръкавици са телешка кожа и синтетична кожа. Това е важен избор, тъй като материалът, използван за ръкавиците, ще окаже влияние върху комфорта на потребителите, издръжливостта, както и крайната цена на продукта.

Синтетичните ръкавици обикновено са по-евтини, в диапазона от 35 до 70 евро. Поради това те се избират по-често от начинаещи. Ако обаче планирате да тренирате по-редовно (и не сте обременени с никакви морални притеснения), тогава естествената кожа вероятно би била по-добър избор. Естествено, естествената кожа ще бъде по-скъпа, но също така си струва допълнителните разходи. Освен еластичността и издръжливостта на материала, ръкавиците от естествена кожа също ще бъдат по-подходящи за ръцете ви.