Как да почистим канала на тоалетната

Как да почистим канала на тоалетната

Използваме това, което имаме, което ни се намира у дома.

 Как да почистим канала на тоалетната. Можете да почистите тоалетната чиния сами, като използвате средствата, които има във всяко домакинство – оцет, оцетна есенция, сода за хляб или сода каустик. Веднага трябва да се каже, че оцетът и содата могат да премахнат само лекото замърсяване или да помогнат за омекотяването на тапата от отпадъците за последващото й механично почистване с бутало или водопровод. Начин на приложение: изсипете 150 грама сода за хляб (около 5 супени лъжици) в тоалетната; изсипете 1 литър 9% оцет или 130 мл есенция; изчакайте реакцията да премине;

Залейте с количество вряла вода. Ако след това действие водата излезе напълно, тогава не е необходимо да се прави нищо друго. Отпушването се е получило. Ако обаче водата застоява, тече слабо, трябва да пробиете запушването с бутало или специален кабел.

Ето и Съвет: Ако почиствате от време на време тоалетната с оцет и сода за профилактика, мръсотията няма да се натрупва в дренажната система и няма да се налага да използвате силни химикали или да се обаждате на майстор за помощ за отпушване на канала на тоалетната.

Каустикът (сода каустик) е силна алкална терапия за почистване на WC. Той се бори по-ефективно с натрупаните утайките в канализационната система.

Как да отпушите тоалетна чиния със сода каустик? Пригответе разтвор в голям и неалуминиев съд: студена вода – 5 литра, сода каустик – 2 кг. Изсипете го в тоалетната. Изчакайте 5 минути до няколко часа. Времето зависи от степента на запушване и местоположението на запушването. Той ще се разтвори по-бързо в сифона и трябва да се отдели повече време за запушването в тръбите. Налейте голямо количество (до 10 литра) гореща вода. Преди да направите разтвор със сода каустик, трябва да вземете предпазни мерки – носете работно облекло, което покрива максимално повърхността на тялото Ви и задължително работете с гумени ръкавици.