Как да храним правилно нашето куче?

Как да храним правилно нашето куче? Всяко куче има своя порода и е на различна възраст, с различни нужди. Затова се питаме. Как да изберем най-добрата храна за нашето куче? Добре подбраната диета е в основата на здравето на всяко куче. Външният му вид. Състоянието на козината и кожата му, състоянието на очите и тонуса му, влажността на нослето му.

Всичко зависи от това колко балансирана е храната и колко е богата тя на хранителни вещества. Какво трябва да има в храната за кучета, какви съставки, суха или мокра храна? Все важни въпроси, търсещи правилни отговори.

Как да храним правилно нашето куче?

Общуването ви с хора, които също имат домашни любимци, винаги е правилният начин да намерите, каквото търсите. Форуми, кучешки изложения, дори разходка в кучешка градина ще помогнат за обратна връзка. Почти на всички места има ветеринари или производители на кучешка храна, които ще ви помогнат.

Точкова система за класифициране на кучешката храна

Тъй като в днешно време пазарът предлага огромно разнообразие от храна за кучета. Ще се опитаме да опростим нещата с тази точкова система базирана на мнения на ветеринари.

0-10 точки. Редица фуражи от тази група имат не най-ниската цена, но като качество все още са сред най-безполезните. Съставът съдържа отпадъци от преработката на трупове, несмилаеми добавки, голямо количество баласт.

Ако цените вашите животни, тогава е крайно нежелателно да ги храните с такава храна, дори в глобална криза.

10-25 точки. Фуражите от тази категория имат ниска цена, но това се дължи само на липсата на естествено месо. Продуктът съдържа отпадъци от месопроизводството, зърнени храни, трици. Въпреки факта, че витамините могат да бъдат посочени на опаковката, лабораторното изследване ги открива изключително рядко в съдържанието на фуража.

При липса на алтернатива продуктите от тази група могат да се дават на домашни любимци, но не забравяйте, че те само задоволяват глада си. Необходимата диета от съставки, витамини и минерали не се попълва.

25-50 точки. В тази категория са представени икономични продукти със средно качество. Основният недостатък е лошият баланс на състава, малко количество витамини и протеини.

Такава храна може да се дава на непретенциозни животни, които нямат сериозни здравословни проблеми. Те са нежелателни за малки домашни любимци (до две години).