Къде да сложа ключови думи?

Къде да сложа ключови думи? Преди да започнете да използвате ключовите си думи, важно е да знаете как да изберете най-добрите фрази и ключови думи за публикацията си, за да направите вашия сайт номер едно в SERP. Трябва да разберете намерението на вашите потребители да привличат правилния трафик и трябва да изберете ключови думи, които хората всъщност търсят. Проучването на ключови думи и насочването към ключови думи с дълга опашка може да ви помогне с това. Можете да използвате инструмент за ключови думи като Twinword Ideas, за да проведете вашето проучване на ключови думи.

Но след като получите най-добрите ключови думи за публикацията си, е важно къде да ги поставите. Какви тактики трябва да използвате?

Къде да поставим ключовите думи във вашия уебсайт?

Въпреки че има няколко места, където можете да поставите ключовите си думи за SEO, ние препоръчваме да поставите ключовите си думи тук:

  1. Заглавия и съдържание
  2. Имена на файлове и алтернативен текст
  3. Етикет за заглавие
  4. URL
  5. Мета Описание
  6. Текст на връзката

Преди да започнем, никога не забравяйте, че целта ви трябва да е да предоставите ценна информация на вашите читатели. Въпреки че искате да сте сигурни, че търсачките разбират темата на вашето съдържание с помощта на ключови думи, поставени в правилните секции, пазете се от пълнене с ключови думи. Не забравяйте да поставите ключови думи естествено и винаги имайте предвид читателите си.

Заглавия и съдържание

Първо в списъка е тялото на вашето съдържание. Може да е трудно, но опитайте да използвате ключовите си думи по най-естествения начин. Вместо да пълните ключовата си дума за фокус във всяко изречение, използвайте някои синоними, както и LSI ключови думи.

Заглавия

Заглавията и подзаглавията са <h1>, <h2> и <h3> Html тагове. Това са заглавията на секциите, които потребителят вижда на страницата. Не пренебрегвайте вашите <h1> и <h2> тагове и се уверете, че внедрявате ключовите си думи в тези заглавия естествено. Тези заглавия помагат на Google да идентифицира за какво е съдържанието във всеки раздел. Като цяло, не забравяйте да използвате ключовата дума за фокус във вашия <h1>, както и в някои подзаглавия.

Съдържание

Следващото място е вашето съдържание. Наличието на основни ключови думи във вашето съдържание изпраща на търсачките сигнал, че тези ключови думи са свързани с вашата тема. Освен основната си ключова дума, опитайте се да включите синоними и LSI ключови думи и да създадете естествен поток за вашите читатели.

Въпреки че искате да оптимизирате съдържанието си за търсачките, основният ви фокус винаги трябва да бъде върху вашите читатели. Използването на ключови думи ще помогне на търсачките да индексират съдържанието ви по-високо в SERP, но ако публикацията ви не предоставя висококачествено съдържание, което вашите читатели намират за интересно, всичките ви ключови думи за SEO са безполезни. Търсачките бързо ще забележат, че потребителите не са доволни от съдържанието ви, и след това ще влошат вашето класиране.

Също така не забравяйте, че ако твърде много еднакви ключови думи продължават да се появяват в съдържанието ви, Google може да накаже блога ви за препълване с ключови думи. Същото важи и за заглавията! Така че, както вече споменахме, опитайте се да следите отблизо плътността на вашите ключови думи.

„Плътност на ключовите думи“ е процентът на показване на ключова дума или фраза в сравнение с общия брой думи на страницата. Оптималната плътност на ключовите думи варира от 0,5% до 2,5%, така че не забравяйте да останете под ограничението.