Най-разпространеният домашен фитнес уред

Най-разпространеният домашен фитнес уред. Гирите обединяват предимствата на дъмбелите за изграждане на сила с възможността да се използват за специфични упражнения, които включват много движение – уникална комбинация, която прави добре закръглен и универсален тренировъчен фитнес уред.

Най-разпространеният домашен фитнес уред

Въпреки че съществуват от началото на 18-ти век (думата се появява за първи път в руски речник от 1704 г.), гиричките претърпяха огромно възраждане във фитнес индустрията през последните 15 години. Тяхната уникална форма и функционалност им дават много от предимствата на дъмбелите за изграждане на сила, като същевременно предоставят на потребителите възможността да правят специфични за гири тренировки, които включват много движение, като люлка.

Дръжката със затворен контур на гирата предлага на потребителите сигурен захват за движения с двете ръце. Формата на топката на гирата я прави удобна и лесна за люлеене между краката и назад към и под слабините за люлеене с гира, грабвания и резки удари. Дъмбелите са по-различен фитнес уред, подходящ за правене на клякания, сгъвания, лежанка, чисти и други упражнения, които имат по-малко кинетично движение.

За какво служат гирите?

Упражненията с гири съчетават сърдечно-съдови и съпротивителни тренировки в едно упражнение – което означава, че подобрявате кондицията (и изгаряте мазнини), докато изграждате мускули.

Упражненията с гири са ефективни, защото комбинират сърдечно-съдови и съпротивителни тренировки в едно упражнение – което означава, че подобрявате кондицията си (и изгаряте мазнини), като същевременно изграждате мускули. Това означава, че можете да изпълните всичките си нужди за тренировка с един прост инструмент, който лесно се прибира в гардероба.

На какво да обърнете внимание, когато тренирате с гири

Едно важно предупреждение към това одобрение на тренировките с гири е, че правилната техника прави цялата разлика между ефективното и полезно използване и потенциалното нараняване. Не мога да ви препоръчам достатъчно да потърсите сертифициран треньор по гири във вашия район, за да научите основите, преди да се захванете изцяло с гири. Можете също така да се консултирате с надеждни онлайн уроци. Можете да им изпращате видеоклипове за обратна връзка и обучение.

С колко тежки гири е подходящо да се стартира

Ако получавате само една гира, което трябва да направите като начинаещ, препоръчително 16-килограмова гира за мъже и 10-килограмова камбана за жени (вземете 12-килограмова камбана, ако нямате 10 кг). Въпреки че много хора препоръчват на жените да започнат с 8-килограмова (около 16 паунда).