Натурална козметика

На пазара има много разнообразни продукти за грижа за кожата на вашето бебе. Натурална козметика. Те варират от бебешки масла и лосиони до спрейове и шампоани. Използването на правилните продукти за къпане на вашето бебе са от съществено значение за да се избегне дразнене и сухота на кожата. 

Когато избирате продукти за грижа е хубаво те да са натурални и съобразени с типа и чувствителността на кожата на вашето бебе.

Натурална козметика. Какво да търсите, когато купувате продукти за грижа за кожата на бебето?

Според типа кожа

Използването на продукти върху бебешката кожа, може да изглежда малко страшна в началото, защото не искате да сложите продукт, който би могъл да предизвика нежелани реакции на кожата. Затова познаването на типа кожа на вашето дете, както и съставките на продуктите ще ви помогне да избегнете всякакви нежелани реакции. Освен всичко това ще си гарантирате, че кожата на вашето бебе ще е в най-доброто възможно състояние.

Има различни проблеми, които една бебешка кожа може да има. Това може да бъде суха кожа, екземи, бебешко акне и др. За тези проблеми има много продукти на пазара, от които можете да избирате. Ако бебето ви е с чувствителна кожа, най-добрият вариант за него биха били продукти, които са без аромат и такива, които не съдържат хипоалергени съставки.

Чувствителността на кожата

Лосиони, кремове и други продукти със силни аромати трябва да се избягват. Най-добрият вариант е да вземете натурални продукти. За бебета с чувствителна кожа, това е най-доброто решение за да запазите здравия вид на кожата.

Чувствителната бебешка кожа понякога е с екземи, които трябва да се третира внимателно. Те могат да оставят след себе си червени, сухи петна по кожата, които да доведат до сърбеж. Дори ако се борите с тези екземи чрез използване на продукт без рецепта, говорете с педиатъра на детето си, за да сте сигурни, че не необходима намеса на дерматолог.

Предназначението на продукта

Докато се грижите за кожата на вашето бебе, ще искате да вземете предвид и предназначението на продукта. Закупуването на правилните продукти за специфичните нужди на вашето бебе ще помогне на кожата в дългосрочен план, особено ако има проблеми с нея.

За смяната на пелените на вашето бебе, използвайте специален продукт за тази част на кожата. Ако бебето ви има суха кожа или екзема, най-добрият вариант е да вземете кремове или лосиони, които се справят точно с тези проблеми. Натуралната козметика с павилни съставки ще овлажни чувствителната кожа и ще я направи мека и нежна. Вие и вашето бебе ще се чувствате прекрасно.