Отпушване на запушен канал

Отпушване на запушен канал

При наличие на тежко запушване – използвайте химически готови продукти. Имайте предвид, че е опасно да използвате кабел за пластмасови тръби при Отпушване на запушен канал.

Изчистване на запушване

1. Налейте чаша сода в отвора за оттичане на кухненската мивка.

2. След това изсипете чаша оцет.

3. След това покрийте отвора със запушалка.

Вместо сода можете да използвате таблетка Alka-Seltzer.

При наличие на тежко запушване – използвайте химически готови продукти

Готовите химикали са предназначени за разтваряне на мазнини, коса и корозия, така че те са много мощни и заплашват здравето ви, а също така могат да повредят водоснабдяването. Затова ги използвайте само в краен случай. Най-известният такъв инструмент е „Къртицата“, която разтваря най-различни блокажи. Първо изплакнете тръбата с вряла вода, след това я напълнете с препарат за почистване, оставяйки го известно време, колкото е написано на опаковката, след това промийте обилно със студена вода.

Пластмасови тръби

Пластмасовите тръби не издържат на почистване с агресивни химикали. Изплаквайте ги с вряла вода всяка седмица и ги почиствайте с бутало, за да предотвратите сериозни запушвания.

И само ако никой от горните метода не помагат, си струва да се свържете с водопроводчик.

Първа помощ за запушване – 6 лесни начина

Възможно е да почистите запушването в мивката си в кухнята, следните прости и напълно безвредни за тръбите (всякакъв вид) действия са достатъчни и няма да се нуждаете от допълнително четене на статията.

Метод 1. Почистване на тръби с вряла вода или гореща вода. Може би това е мярка за оказване на първа помощ, която често е достатъчна за премахване на запушвания. Ако тръбите са стоманени, изсипете около 1 литър вряла вода в отвора за изтичане и изчакайте 20 минути. За да почистите пластмасовите тръби, просто оставете горещата вода от чешмата също за 20 минути (температурата на водата не трябва да надвишава 60 градуса). Не твърде плътно запушен корк трябва да се оттича в канализацията. Проверете резултата, като пуснете малка струя вода. Не помогна ли?