4 предимства на сглобяемите къщи

4 предимства на сглобяемите къщи. Сглобяемите къщи, известни също като модулни домове, са домове, построени във фабрики в стандартни секции, които по-късно се преместват и издигат на място.

4 предимства на сглобяемите къщи

Вградените сглобяеми къщи набират популярност през годините поради, наред с други неща, способността им да намаляват разходите и сроковете.

Ето някои от основните предимства на сглобяемите жилища:

1.) Гъвкавост на дизайна

Проектите на сглобяеми къщи предлагат набор от планове за къщи, от които да избирате, и стотици опции за персонализиране на къщата, която изберете. В зависимост от вашия местен строителен кодекс, можете да промените плана, за да отговаря на вашите спецификации за проектиране – независимо дали е едноетажен или многоетажен дом.

2.) Намалено време за строителство

Модулният дом обикновено се издига за около 30 процента от времето, необходимо за изграждането на къща, построена на място. Това е така, защото строителните работи – основа (на място) и строителство на дома (във фабриката) – могат да се извършват едновременно, като по този начин се спестява много време в сравнение с дом, построен на място. Освен това, за разлика от дома, построен на място, няма забавяния поради метеорологични ограничения, кражба на материали или проблеми с изпълнителя.

3.) Намалени строителни разходи

Сглобяемите къщи са значително по-евтини от къщите, построени на място. Това се дължи на факта, че производителите обикновено купуват големи количества строителни материали (с отстъпка), а допълнителните спестявания се отразяват в цената на готовата къща. Освен това, тъй като сглобяемите сгради се изграждат за по-кратък период от време, размерът на лихвите, плащани по кредит за жилище, значително намалява, което намалява разходите за строителство.

4.) Постоянно качество

Тъй като сглобяемото строителство се извършва в контролирана производствена среда и се придържа към специфични стандарти, възлите на конструкцията ще бъдат с постоянно качество. Конструкциите, издигнати на място, са предмет на различни нива на компетентност и графици на независими изпълнители. Всички тези фактори допринасят за цялостното качество и изработка на конкретна конструкция. Всеки подвъзел се конструира от квалифицирана работна сила в съоръжение, устойчиво на атмосферни влияния, като по време на процеса се извършват няколко проверки на качеството. За да се поддържа съответствие със строителния кодекс, някои строителни компоненти се произвеждат с помощта на прецизно машинно оборудване.

Информация за сглобяеми къщи за Нидерландия можете да видите на сайта на производителя Tesseract Homesтук!